lørdag den 28. september 2013

En pyntepude og ny inspiration .. :)

Endnu en pyntepude er blevet hæklet og har fået plads i stuen.. 
Min mor er begyndt at holde et nyt blad, der hedder Kreativ strik og det var her jeg fandt opskriften..

Puden er hæklet med fastmasker og efterfølgende er der broderet med korssting på. Jeg synes det var en sjov idé - og det skulle selvfølgelig afprøves.. :) 

Det er fedt at få nye ideer til, hvordan hækling kan bruges og jeg synes puden er blevet super fin og lidt romantisk.. :)
Resultatet kan I se her.. 


Farverne går igen fra disse puder jeg tidligere har hæklet.. Det giver stuen en masse farver og liv og samtidig en ensartethed, der er med til at give ro.. :) 

Bladet havde også et bud på et par rigtig fine hæklede futsko og det kunne meget vel blive næste projekt - efteråret er her allerede og kulden kommer snigende - futsko ville være oplagt at gå i gang med .. :) 

mandag den 16. september 2013

Klar til efteråret..

Efteråret er kommet og sammen med efteråret er der også kommet en hel del regn.. Det gode ved efteråret og regnvejret, synes jeg, er den stemning der bliver når man sidder inde med sit hækle grej og kigger ud på regnen, når stearinlysene er tændt og der er varm the på kanden.. Jeg kan være nok så træt af regnen, men alligevel er der noget fantastisk hyggeligt over regnvejrsdage.. :)
Regnvejrsdagene er selvfølgelig blevet brugt med hæklenålen i hånden.. Jeg har hæklet en hue, som jeg synes er blevet vild skøn - nu kan kulden bare komme an.. :) 

Opskriften på huen fandt jeg på denne blog, hvor indehaveren har været så sød at sætte ord på en youtube video, som viser opskriften.. :)
 Det er i øvrigt en vild inspirerende blog med mange spændende ideer og projekter. Det kan anbefales alle kreative sjæle at lægge vejen der forbi.. Personligt er det en af de blogs jeg elsker at følge.. :) 
Jeg har hæklet huen i alpaca uld fra Drops. Jeg har hæklet med 2 tråde og med hæklenål nr. 7.. Huen vejer 117 g. - så der er brugt lidt over to nøgler.. Jeg synes puffstiches som huen er hæklet af, er super fine og jeg har lyst til at hækle huen i alverdens farver.. :) Men nu vil jeg starte med at nyde denne ene hue - og den er allerede taget i brug .. :)


søndag den 8. september 2013

Hårpynt til de tøsede tøser - DIY

Jeg har hæklet lidt forskelligt pynt til elastikker så den tøsede tøs kan blive endnu mere tøset.. :) Det er en nem måde at peppe elastikkerne lidt op og når man selv laver det, er der jo mulighed for lige præcis at få de farver man gerne vil have.. :)

Sløjfe


Slå 9 lm op (den sidste lm er til at vende med)
Hækl en fm i alle lm (= 8 fm)
Fortsæt på samme måde, hækl 19 rækker. Husk altid at vende med en lm.

Sy en tråd gennem midten af sløjfen for at give den, den rigtige form. Hækl herefter det bånd der skal om midten af sløjfen.

Slå 4 lm op (den sidste lm er til at vende med)
Hækl en fm i alle lm (= 3 fm)
Fortsæt på samme måde, hækl 8 rækker.
Sy denne lap omkring sløjfen og elastikken. 

Blomst


Blomsten har jeg her fra - en dejlig blog med masser af inspiration .. :) Jeg har lige sat en lille knap i midten af blomsten, for at give den en ekstra detalje.. :)

Stjerne


Opskriften på den hæklede stjerne kan du finde her på en skøn blog, som bestemt er et besøg værd. :) Igen har jeg syet en knap på.. Det giver altså lige lidt ekstra . ;) 


lørdag den 7. september 2013

Søskende kærlighed og et hæklet tæppe.. :)

Jeg er rigtig heldig at have rigtig mange vidunderlige mennesker i mit liv og en af de allermest vidunderlige er min søster.. Hun er en af mine bedste veninder og mit helt store idol. Hun er intet mindre end fantastisk !

Min søster er uddannet pædagog og den dag hun fik sin titel skulle hun selvfølgelig have gaver.. Jeg hæklede et tæppe til hende i al hemmelighed og det var fedt at give hende en så personlig gave. :)

Tæppet er hæklet af 6 store oldemor ruder i bomuld i forskellige grønne farver.. 



Her er lidt billeder af tæppet, som jeg har fået lov at låne et par dage, så jeg kunne få lavet indlægget til bloggen her.. :)




Skøn weekend til alle jer.. :)

onsdag den 4. september 2013

En gammel sag er kommet frem fra gemmerne..

En dag for længe siden fik jeg lyst til at lære at strikke.. Jeg bad min fantastiske læremester, nemlig min mor, om hjælp.. :) Ligesom med alt andet starter jeg aldrig rigtig med et lille hurtig projekt - men min ivrighed driver mig ud i de lidt større projekter.. Jeg fandt en opskrift på en nederdel, som jeg ville prøve at strikke.. 

Det gik også rigtig godt i starten, men efter lidt tid, trængte jeg til at lave noget mere vant og strikke projektet gled ligesom lidt i baggrunden, for senere næsten helt at blive glemt.. 

Nu er det dog fremme igen og så må vi se om jeg får lavet det helt til vejs ende denne gang.. Det ville da være skønt ! :) Jeg synes der er så mange fine strikke opskrifter og det er egentlig derfra lysten til at lære at strikke kommer..

Jeg bruger hækling til at slå hjernen fra og hygge mig med - jeg nyder det rigtig meget! Jeg er så ny endnu med det her strikning, at det endnu ikke har helt samme effekt - jeg skal koncentrere mig rigtig, rigtig meget, så overskuddet til at fortsætte med nederdelen skulle lige findes frem.. Men jeg har lyst til at strikke lidt videre nu - lad os håbe det varer ved! :)

søndag den 1. september 2013

It's tea time ..

Jeg ELSKER the .. Jeg drikker the hver dag og det er virkelig noget jeg nyder.. Jeg elsker dog ikke alt slags the - jeg er ikke rigtig fan af brev the må jeg nok indrømme.. ;)

Det bedste the synes jeg man får hos A.C. Perchs the handel som indtil for nyligt kun kunne findes i KBH. 
Jeg var en lille tur i KBH i maj måned.. Du kan læse lidt om hvad jeg skulle derovre her .. :) Selvfølgelig skulle jeg også lige en tur forbi the handlen og udvide mit sortiment og der kunne de fortælle, at de i løbet af sommeren ville åbne i Aarhus.. YES !! Det var en skøn, skøn, skøn nyhed ! 

Nu er de åbnet og i går havde jeg besøg af en dejlig veninde fra KBH. Vi var en tur forbi the handlen som også har en tilhørende the salon.. Det er blevet så hyggeligt og fint.. 

Vi nød en dejlig the og fik købt lidt med hjem også .. Jeg købte en brombær the og en hygge the.. Skønt! Det kan varmt anbefales alle the elskere at vende vejen forbi.. 

Det ska lige understreges at dette indlæg ikke er et sponsoreret indlæg, men at jeg skriver om Perchs simpelthen fordi det er der jeg altid køber min the og fordi jeg synes de har et fantastisk udvalg.. :)

Dejlig søndag til alle the elskere og alle andre selvfølgelig også .. :)