lørdag den 22. februar 2014

Tørklæde i tunesisk hækling

Så hoppede mit sidste nye projekt af nålen..

Jeg har hæklet et tørklæde i tunesisk hækling og det er endelig blevet færdig.. Det har egentlig ikke taget så lang tid at hækle, men jeg skriver "endelig færdig" fordi jeg bliver noget så utrolig utålmodig når jeg går i gang med et nyt projekt.. Det er altid så spændende at se det færdige resultat, så det kan kun gå for langsomt.. Kender I det?? :) 

Tørklædet er hæklet af økologisk uld Semilla købt hos Yarnfreak.. Garnet er så lækkert og blødt og tørklædet er dejlig varmt at have på og så kradser det ikke.. Skønt! :)

Camilla i butikken Yarnfreak i Aarhus var meget behjælpelig, da jeg kom ned i butikken og sagde, at jeg gerne ville hækle et tørklæde i tunesisk hækling - det skulle være blødt, varmt og lækkert.. Camilla kunne straks hjælpe mig med at finde det rette garn. Hun hjalp mig også med farvesammensætningen. Sandheden er nok den, at jeg aldrig selv ville have valgt de her farver - men jeg er fuldstændig vild med dem ! Derfor får Yarnfreak lige en varm anbefaling med på vejen - super service og dejlig hjælpsomt.. :)

Jeg slog 41 masker op til mit tørklæde og har så bare hæklet 20 rækker med hver farve. Bortset fra først og sidst, hvor jeg har hæklet 3 rækker med den gule farve. Jeg har valgt at enderne skulle være ens, så det både starter med gul efterfulgt at den blå og slutter med blå efterfulgt at 3 rækker gul.. 

Her er lidt forskellige billeder af mit tørklæde.. Jeg er rigtig glad for det! :)

Så blev tørklædet taget i brug.. :)
 Det lækre garn og den fine farvekombi.. :)
Sådan ser det ud.. :)Hvad gør man egentlig ved ender der ruller ?? :) Sådan har jeg sat farverne sammen.. :) Den fine struktur i tunesisk hækling.. :)


Nyd dagen derude - foråret er snart på vej! :)

11 kommentarer:

 1. Er bare blevet så flot, Sofie!!

  Rigtig dejlig weekend :-)

  Kh. Karina

  SvarSlet
 2. Tusind tak Karina - jeg er bestemt også glad for det.. :)
  Rigtig, skøn weekend til dig også.
  Kh. Sofie

  SvarSlet
 3. Det er vel nok et fedt tørklæde! Når det ruller i enderne, er det fordi du ikke har "spændt det op" hedder det vist, det gør man ved at gøre tørklædet fugtigt, fx med en forstøver, og så spænde det ud på fx en spånplade med RUSTFRI knappenåle i den form du ønsker det skal have, altså så det der ruller er rettet ud, og tadaaa, du har det perfekte tørklæde, når det er tørt.

  SvarSlet
 4. Mange tak - både for de søde ord og det gode råd! Dejligt :)

  SvarSlet
 5. Hvad str garn og nål har du brugt?

  SvarSlet
 6. Som nævnt er det Semilla uld købt hos Yarnfreak - jeg tror jeg brugt en nål 5 eller 6 :)

  SvarSlet
 7. super flot og jeg syntes ikke at det gør noget at de bukker i enderne

  SvarSlet
 8. Hvor er det flot! Hvis du starter med et par rækker eller fire inkl. nogle vrangmasker (vrang, perlehak eller rib), så ruller enderne ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det gode råd og din søde kommentar Kirsten.. :)

   Slet