lørdag den 2. november 2013

African flower bold.. :)

Jeg har igen forsøgt mig med at hækle en bold.. Sidst jeg gjorde det så det sådan her ud.. Denne gang består bolden af blomsterlignende femkanter og sekskanter - det er vist dem man kalder African flower.. Bolden er hæklet i bomuldsgarn og med hæklenål nr. 3 .. Bolden kan også hækles bare bestående af femkanter - så bliver den bare mindre..

Her er bolden jeg har hæklet.. :)


Jeg er helt vild med bolde af den hæklede slags fordi de er bløde og nemme at holde om for børnene der skal lege med dem. Der udover kan de jo hækles i alle størrelser, farver og mønstre så der er mulighed for at lave et hav af varianter .. :)

Du kan se opskriften her; Skrevet på mest pædagogiske vis :) Opskriften viser sekskanter, men fremgangsmåden er den samme til femkanterne, du skal bare sørge for, at du i hver omgang laver en gentagelse mindre og kun laver fem blade.. 

God fornøjelse med opskriften ! 

10 kommentarer:

 1. Rigtig dejligt med opskrift. Men hvordan sammensætter du fem- og sekskanterne for at danne den runde bold? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan vist bedst beskrive det ved at sige at jeg starter med en femkant og hækler sekskanter på ved alle siderne. Så alle femkanter skal omringes af sekskanter.. :) Giver det mening overhovedet? ;) Kig evt. på billedet lige efter du har læst min forklaring og se om du kan se, hvad jeg mener.. :)

   Slet
  2. Dejligt :) Så er du klar til at komme i gang .. :) God hæklelyst !

   Slet
 2. Hmm jeg kan ikke se linket til opskriften syntes at det er en rigtig flot 6 kantet bold

  SvarSlet
  Svar
  1. Tryk på ordet "her" i sætningen ; du kan se opskriften her.. :) Så skulle opskriften gerne åbnes i et nyt vindue. Det gør den i hvert fald her på min computer.. :) Skriv hvis det ikke virker, så må vi lige se om vi kan løse det på en anden måde.. :)

   Slet
 3. Flot bold :) har du en dansk opskrift på de femkantede ? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. For at lave femkanter, skal man bare følge samme opskrift, bare med en gentagelse mindre - så man kun laver 5 blade i stedet for 6 . :)

   Slet
 4. Hvor mange af hver skal man hækle? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åååh - godt spørgsmål.. ;) Er flyttet til Rom for en stund og alle mine tidligere hæklerier er derhjemme, så jeg kan ikke lige tælle.. Det må være noget med bare at gå i gang lige så stille og så hækle dem sammen løbende, så du kan se hvor mange du mangler.. :) Jeg er ked af jeg ikke lige kunne være mere behjælpelig..

   Slet