fredag den 14. marts 2014

Hæklet grydelap - bare en enkelt :)

Jeg har lige afsluttet det her...


Og nu er jeg så i gang med det her..


Ja det er eksamenstid for mig. Jeg læser til pædagog og afslutter min uddannelse til sommer. Jeg er i gang med pædagogik eksamen lige nu. Pædagogik erstattede linjefagseksamen som jeg afsluttede d. 6. marts. Eksaminerne ligger lidt oveni hinanden og der er ikke rigtig tid til pusterum imellem.. Men, men, men.. Midt i alt læsningen og skriveriet nyder jeg at koble af med hækletøjet og her kan jeg få mig et lille pusterum.. :)

Sidst jeg var hjemme hos mine forældre gik det op for mig, at et par grydelapper som altid har hørt hjemme i mors køkken og som har været der alt den tid jeg kan huske, var hæklede.. Og minsandten om de ikke også var hjemmehæklet af mutti selv.. :) Det var lidt som om jeg ikke havde kigget rigtig på dem før, men det gjorde jeg denne gang - og hæklede det var de.. :) Mor kunne fortælle om, hvordan hun havde hæklet flere af den slags grydelapper da hun var på min alder. Hun kunne huske farvesammensætninger og det hele.. Det er hyggeligt og lidt sjovt at tænke på, hvordan jeg sidder og hækler noget i dag, som min mor også hæklede år tilbage.. :)

Jeg gik straks på nettet og fandt en opskrift på grydelapperne.. I kan finde opskriften her.. :)
Så vidt jeg kan regne mig frem til, er der en lille fejl i opskriften. Jeg kan i hvert fald ikke helt få det til at gå op med det antal lm opskriften skriver man skal starte med.. For at få 4 blomster i bredden skal man starte med 37 lm og for at få 6 blomster (som jeg har i min grydelap) skal man starte med 53 lm.. :) Så kan jeg i hvert fald få det til at passe.. :)

Jeg synes grydelapperne er så søde og fine, så var nødt til selv at prøve at hækle nogle.. Jeg har kun fået hæklet én grydelap indtil videre - jeg mangler lige den anden! Men jeg glædede mig sådan til at vise projektet frem for jer, så nu får I den at se.. :)

Jeg har hæklet dem sådan, at hver side har hver deres farve - En gul side og en grøn side..  God fredag og god weekend til jer alle :)

13 kommentarer:

 1. De er altså bare så fine! Jeg kan rigtig godt lide dit farvevalg.
  God weekend herfra

  SvarSlet
 2. Mange tak Anita.. :) Der er lidt påske og forår over farverne er jeg kommet til at tænke over bagefter.. :)
  God weekend til dig også ! :)

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin....hvor fandt du opskriften?

  SvarSlet
 4. Tusind tak.. :) Der er link til opskriften i indlægget..

  SvarSlet
 5. Hvor er de bare fine og hvor er du dygtig!!

  God weekend ;-)

  Kreafreaken - p.s. undskyld jeg aldrig fik vendt tilbage til dig - fandt du ud af det med billederne under indlæggene?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så sød - og tusind tak :) Håber også du har haft en god weekend!
   Fik heller aldrig vendt tilbage til dig, men fandt heller aldrig rigtig ud af noget - det er stadig et mysterium for mig, hvordan man gør ;)

   Slet
 6. Du er altså for vild Sofie...
  Hvor er det bare fine påskefarver :-)

  P.S. Apropos Perchs-dåserne; Har fået købt to ny the fra Perchs, dem må du lige få en smagsprøve på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, tak Trine .. :)
   Ih det lyder spændende - vil glæde mig til en smagsprøve..

   Slet
 7. Lækre ting du har - og god smag 👍
  Jeg fare vild på den link til syslegården... Kan slet ik finde opskriften 😳
  Mvh merete

  SvarSlet
 8. Tusind tak :) ja det kan jeg godt forstå - det gør jeg faktisk også.. Linket plejer at føre direkte til opskriften.. Ved faktisk ikke lige hvad der er sket . Øv :/

  SvarSlet
 9. så smukke...og vil hækle nogle til mine kolleger...men jeg kan ikke finde opskriften på Sysle....tak for en dejlig blog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar.. :) nej desværre er der bøvl med linket.. Førhen førte det direkte til opskriften, ved ikke lige hvad der er gået galt eller hvordan man så skal finde opskriften.. :/

   Slet
 10. Vil du ikke være sød at hjælpe mig med opskriften ??

  SvarSlet